kávovary

- domácí kávovary (espressa, kapslová espressa)

- kávovary pro menší provozy a kanceláře

Provádíme opravy a pravidelné servisní prohlídky těchto výrobců kávovarů:

 KRUPS, DELONGHI, GAGGIA

 

Před výběrem kávovaru:

- je potřeba projít si jeho technické parametry a porovnat je s funkcemi, které od kávovaru vyžadujeme. Pokud preferujete častější pití méně výrazné kávy, vyberte si pro své domácí použití klasický překapávací kávovar. Jemně mletá káva se v tomto přístroji pod běžným tlakem misí s horkou vodou a poté vytéká do připravených šálků. Není příliš silná ani aromatická.

Kávovar na espresso:

- pokud oceňujete výraznější a chuťově bohatší šálek menšího množství kávy, je pro vás tzv. presovač nejlepší volbou. Espresso, které je typické svou vůní a pěnou s oříškovou barvou vzniká přepařením kávy přes horkou vodu o teplotě kolem 90 stupňů Celsia. Důležitým parametrem je u tohoto kávovaru i údaj o tlaku, přes který bude káva připravována. Minimální hodnotou je 10 barů, mnohem ideálnější je ale 15 barový presovač. Posledně jmenovaný údaj doporučují i profesionálové.
Pro milovníky kávy s obsahem mléka ve formě našlehané mléčné pěny je ideální kávovar s nástavcem pro tvorbu páry. Ten umožňuje během několika minut mléko přeměnit do bohaté pěny. Lehce si tak připravíte caffé latté, cappuccino nebo frappé.

Profesionální kávovar:

- kávovary lze rozdělit na dvě skupiny. Některé jsou vhodné pro běžné spotřebitele a druhé pro znalce a odborníky. Automatické kávovary přípravu kávy poměrně usnadňují. Jeden přístroj tak zrnkovou kávu pomele, vhodně napěchuje, přepaří vodou a umožní připravit mléčnou pěnu. Pákový kávovar žádnou z těchto automatických funkcí nenabízí, což je jeden ze základních požadavků profesionálních zákazníků. Těm umožní kávu vlastnoručně napěchovat a umlít. Vhodný mlýnek vám dokonce umožní i nastavit požadovanou hrubost mletí. Přes málo umletá zrna kávy voda rychle přeteče a výsledkem je káva s chybějícím silným aroma, které je například typické právě pro espresso. Správně namletá zrna jsou tedy základem výrazné kávy.

 

TOPlist